Index

Contributor Scheltens, Philip
Creator Hattum, Rob van (presentatie; eindredactie)
Description Vierdelige serie praatprogramma's over actuele ontwikkelingen in wetenschap. In de studio praten Wim T. Schippers (Nationale Wetenschapsquiz) en Noorderlicht-eindredacteur Rob van Hattum met drie gasten uit de wetenschappelijke wereld.De drie gasten kijken elk vanuit hun vakgebied naar een actuele ontwikkeling. Gasten: neuroloog Philip Scheltens (VU ziekenhuis), Erik de Nie (GGR-Gas), Ton Kipperman (Nieuwe Energietechnieken NOVEM) en Jip Lenstra (Ministerie van VROM). Aan de orde komen: pil voor ziekte van Alzheimer, CO2-reductie in Nederland dmv gebruik van waterstof, produktie van waterstof en huidige energievoorraden.
Rights Voor informatie over het gebruik van archiefmateriaal kunt u contact opnemen met de Klantenservice van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: klantenservice@beeldengeluid.nl
Source CLARIN
Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Overige programma's
Subject alternatieve energie
Title STUDIO NOORDERLICHT
Contributor Muntz, Rob
Creator Exploitatie TV i.o.v. de RVU (producent)
Description Zesdelige serie satirische praatprogramma's, gepresenteerd door Paul Jan van de Wint, waarin per aflevering wordt gesproken met een vooraanstaande wetenschapper over het gevaar, de functie en de absurditeit van het geloof. De gesprekken worden gevoerd in de Sint Nicolaaskerk te Amsterdam. De gesprekken worden afgewisseld met absurdistische filmpjes, met tv-dominee Muntz (Rob Muntz), over de verschillende aspecten van het geloof. Deze laatste aflevering: filosoof en psycholoog Jaap van Heerden.
Rights Exploitatie TV; RVU
Source CLARIN
Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Overige programma's
Subject levensbeschouwingen
Title GOD BESTAAT NIET
Contributor Bosman, Frank
Creator NCRV (producent)
Description Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Arie Boomsma en Ghislaine Plag. De discussie wordt ondersteund door archieffragmenten. Kijkers kunnen reageren via Twitter. Een enkel bericht wordt in de uitzending getoond. Wekelijks discussieprogramma over een actueel onderwerp met publiek en deskundigen. In deze aflevering, gepresenteerd door Ghislaine Plag, aandacht voor het rapport van de Commissie-Deetman over seksueel misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk. Gespreksdeelnemers zijn onder meer: Wim Deetman, voorzitter Commisie-Deetman; Gerard de Korte, bisschop van het bisdom Groningen-Leeuwarden; theoloog Frank Bosman. Met een kort interview met de Amerikaanse priester Thomas Doyle over de toekomst van de Rooms-Katholieke Kerk.
Rights NCRV/KRO
Source CLARIN
Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Overige programma's
Subject zedendelicten
Title DEBAT OP 2
Contributor Fock, C.
Description Tewaterlating van het motorschip G.S. Walden in de haven van Rotterdam.
Rights Voor informatie over het gebruik van archiefmateriaal kunt u contact opnemen met de Klantenservice van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: klantenservice@beeldengeluid.nl
Source CLARIN
Bewegend beeld/Polygoon/Opdrachtfilms
Subject schepen
Title TEWATERLATING M.S. G.S. WALDEN
Contributor Boeschoten, Ottolien ('Ons kent ons')
Creator Dekker, Hans (samenstelling)
Description Met o.a. de volgende terugkerende rubrieken: - ‘Babbelbox’, waarin voorbijgangers een persoonlijke vraag wordt gesteld n.a.v. een opvallend nieuwsbericht; - ‘In de lift’, waarin elke dag een kandidaat met een act van 1 minuut zijn talenten mag vertonen; - ‘De Veerkampjes’, serie over het dagelijks leven van de familie Veerkamp uit Amsterdam, bestaande uit Hanny Veerkamp, haar man Ton Veerkamp en haar moeder Nel Duyker; - ‘Ons kent ons’, korte, humoristische sketches naar aanleiding van de actualiteit; - ‘Hond aan tafel’, waarin dagelijks spontaan bij mensen wordt aangebeld om met hen de dag door te nemen; - ‘Oma Miep’, waarin de goedgebekte mevrouw Bruijn, beter bekend als Oma Miep (89) wordt gevolgd; - ‘Het eiland’, waarin de gorilla's op het eiland in de Apenheul worden gevolgd; - ‘55+ Datingspektakel’, datinghulp voor 55-plussers; - ‘Joke’, waarin de eigenzinnige en kleurrijke Joke Reith uit Amsterdam wordt gevolgd; - ‘Videotalent’ waarin een reportage, oproep of ander filmpje gemaakt door een kijker wordt getoond; - ‘Ria’s Royal report’, reportages van Ria uit Zwolle nieuws over het koningshuis; - ‘Sterren kijken met Marijke’, reportages van Marijke Boer over Bekende Nederlanders; - ‘Troostplek’, gesprekken over de betekenis van een graf met nabestaanden. Dagelijks magazine (5 x per week) met korte interviews en reportages over alledaagse onderwerpen. Het programma zoekt naar datgene wat mensen bezig houdt. Door klein nieuws groot en groot nieuws klein te maken wordt Nederland iedere werkdag met een knipoog in beeld gebracht. Het programma bevat verschillende vaste onderdelen, waaronder 'Babbelbox' en de sketch 'Ons kent ons'. Deze aflevering: Uit onderzoek van de visitatiecommissie Emancipatie blijkt dat het emancipatiebeleid in de vergetelheid raakt. Man bijt hond kijkt of het met de man-vrouw verhoudingen thuis ook zo gesteld is. Koningin Beatrix en haar familie bezoeken dit jaar Den Bosch en Woudrichem op Koninginnedag. Royalty-verslaggeefster Ria van Ommen onderzoekt wat de koningin in Woudrichem kan verwachten. Verder: de Veerkampjes gaan op vakantie naar Spanje; in 'Van hot naar her' landen we in Nieuwer Ter Aa; de caissières van de superbuur en de Babbelbox staat in Nijmegen.
Rights Formatrechten onder licentie van Woestijnvis België; T.T.T.I.
Source CLARIN
Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Overige programma's
Subject dagelijks leven
Title MAN BIJT HOND
Contributor Oldigs, Han (medewerker Belastingdienst)
Creator FWS (producent)
Description Voorlichtingsspotjes voor burgers van de Rijksoverheid vanaf 1951. Rond 1993 is de Belastingdienst begonnen met een campagne om de toegankelijkheid van de Belastingdienst te vergroten. In deze spot, met acteur Han Oldigs, informatie over het J-biljet, speciaal voor jongeren tot 27 jaar. Het is een verkorte versie van het T-biljet, waarbij over het jaar 1995 al een teruggave plaatsvindt vanaf 25 gulden. Dat lijkt het meisje dat informatie komt halen wel wat: \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Je bent jong en je wilt wat… terug!.
Rights Voor informatie over het gebruik van archiefmateriaal kunt u contact opnemen met de Klantenservice van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: klantenservice@beeldengeluid.nl
Source CLARIN
Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Overige programma's
Subject voorlichting
Title POSTBUS 51
Contributor Wageningen, Bas van
Creator De Beeldbrigade (producent)
Description Programma waarin de Haagse band Di-rect op zoek gaat naar een nieuwe leadzanger. Na tien jaar heeft zanger Tim Akkerman namelijk besloten te stoppen met Di-rect om een solocarrière te beginnen. In deze eerste aflevering o.a. aandacht voor de geschiedenis van de band en de eerste audities van de kandidaten.
Rights De Beeldbrigade/BNN
Source CLARIN
Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Overige programma's
Subject bands
Title WIE IS DI-RECT?
Contributor Latenstein, Desiree
Creator Teleac (producent)
Description Het programma wordt van maandag tot en met donderdag uitgezonden. Het wordt afwisselend gepresenteerd door Pernille La Lau en Mirella van Markus. Met internettips van redactielid Desiree Latenstein. Informatieve talkshow waarin praktische tips worden gegeven bij alledaagse onderwerpen. EXTERNE INFORMATIE: In deze aflevering: Van je genen moet je het hebben. Bijna 90% van je uiterlijk én je innerlijk wordt bepaalde door je genen. Zoals je ook al gezien hebt in de bovenstaande video, kan deze verwantschap heel ver terug in de tijd gaan. Centraal staat de vraag: Hoe ga je op zoek naar je voorouders en hoe te zoeken in de archieven naar de stamboom. Aan de orde daarbij: de nieuwsgierigheid bij adoptief-kinderen naar hun biologische ouders. STUDIOGESPREKKEN hierover met Ton Agelink, adoptief kind die zijn vader vond, Vincent Robijn, archivaris bij het gemeentearchief Rotterdam, en actrice Marit van Bohem die uit stamboomonderzoek een beroemde voorvadervan haar vond. Eveneens een reportage over over de afstamming van paarden bij de huidige dressuursport van vroegere toppaarden en over het fokken van toppaarden.
Rights Teleac
Source CLARIN
Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Overige programma's
Subject internet
Title HELDER
Contributor Oudendijk, N.
Creator KRO (producent)
Description Actualiteitenprogramma van de samenwerkende omroepen EO, KRO en NCRV dat wordt uitgezonden van zondag tot en met vrijdag. Tot 31 augustus 2004 onder redactie van de AVRO, KRO en NCRV. Vanaf 4 september 2006 onder redactie van de EO en de NCRV, waarbij de uitzending op zondag vervalt. Op 3 september 2010 is de laatste uitzending van Netwerk, dat wordt opgevolgd door de actualiteitenrubriek Uitgesproken. Deze aflevering onder redactie van de KRO en gepresenteerd door Fons de Poel, geheel gewijd aan de uitspraak van het Medisch Tuchtcollege in de zaak Sylvia Millecam. Het Tuchtcollege heeft alternatieve artsen veroordeeld, die de actrice voor borstkanker hebben behandeld. Het programma wordt afgesloten met een kruisgesprek met verslaggever Roul Meijer vanaf de luchthaven Schiphol over een bommelding aan boord van een naar Schiphol teruggekeerd vliegtuig van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia.
Rights Voor informatie over het gebruik van archiefmateriaal kunt u contact opnemen met de Klantenservice van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: klantenservice@beeldengeluid.nl
Source CLARIN
Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Actualiteiten
Subject alternatieve geneeswijzen
Title NETWERK
Contributor Vries, Peter Paul de
Creator VARA (producent)
Description Actualiteitenprogramma van de samenwerkende omroepen VARA, NPS en NOS met het voorheen zelfstandige politieke programma ‘Den Haag Vandaag’ dat tot seizoen 2008 - 2009 onderdeel is van het programma. NOVA/Den Haag Vandaag wordt uitgezonden van maandag tot en met donderdag, op zaterdag en in de zomermaanden ook op vrijdag. De eerste uitzending is op 28 september 1992 en de laatste op 4 september 2010. NOVA/Den Haag Vandaag wordt vanaf 6 september opgevolgd door het programma Nieuwsuur van NTR en NOS. Deze aflevering, gepresenteerd door Clairy Polak, geheel gewijd aan een tafelgesprek in kasteel Beverweert in Werkhoven met financieel journalist Willem Middelkoop, ex-staatssecretaris van Financiën Willem Vermeend en ex-directeur van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) Peter Paul de Vries over het roerige economische jaar 2008 . Het programma sluit af met een spotprent van politiek tekenaar Joep Bertrams over het Kabinet-Balkenende IV en de economische crisis.
Rights Voor informatie over het gebruik van archiefmateriaal kunt u contact opnemen met de Klantenservice van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: klantenservice@beeldengeluid.nl
Source CLARIN
Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Actualiteiten
Subject alternatieve energie
Title NOVA/DEN HAAG VANDAAG
Contributor Agt, Dries van
Creator NPS (producent)
Description Serie programma’s, uitgezonden vanuit verschillende universiteitscentra, waarin vertegenwoordigers van politiek, media, cultuur en wetenschap met studenten in gesprek gaan. Na beëindiging van het programma 'NOVA' in het najaar van 2010 is 'NOVA College Tour' onder redactie van de NTR voortgezet onder de titel 'College Tour'. In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni 2010 wordt in twee opeenvolgende afleveringen met politici gepraat. In deze tweede aflevering ontvangt presentator Twan Huys CDA-coryfee Dries van Agt en VVD-coryfee Hans Wiegel. Aan de orde komen de memorabele coalitiebespreking in een bistro tussen Wiegel en Van Agt dat tot het Kabinet-Van Agt I heeft geleid in 1977, het succes van PVV-leider Geert Wilders, de verrechtsing van de politiek in Nederland, de verkiezingscampagnes, de ideale coalitie en de kwestie Palestina.
Rights Voor informatie over het gebruik van archiefmateriaal kunt u contact opnemen met de Klantenservice van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: klantenservice@beeldengeluid.nl
Source CLARIN
Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Actualiteiten
Subject kabinetsformaties
Title NOVA COLLEGE TOUR
Contributor Hemmen, Roelof
Creator IdtV (producent)
Description Deze eerste reeks worden niet-westerse redacties bezocht. De Nederlanders die in het buitenland gaan werken nemen zelf de interviews met buitenlandse journalisten af en voorzien de reportages van commentaar. Presentatie/introductie: Aad van den Heuvel. Serie programma's waarin Nederlandse journalisten en/of radio- en tv-makers meedraaien/meekijken op de redactie van een buitenlands journalistiek platform. Doel is om te onderzoeken hoe elders in de wereld in vergelijking met de Nederlandse media wordt omgegaan met ethiek, hoor en wederhoor, vrijheid van meningsuiting en persvrijheid. In deze aflevering gaat Roelof Hemmen, presentator 'RTL nieuws', werken bij de Turkse televisiezender ATV.
Rights LLiNK
Source CLARIN
Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Overige programma's
Subject censuur
Title NIEUWSLLINK
Contributor Mathijsen, Alma
Creator CCCP.tv ('De jakhalzen') (producent)
Description De gesprekken worden omlijst door archieffragmenten over de gasten of gespreksonderwerpen. Met de volgende onderdelen: - aan het begin van de uitzending het (media)nieuws van de dag a.d.h.v. televisiefragmenten; - kort gesprek met de aanschuivende tafelheer of -dame; - een reportage van de verslaggevers van 'De jakhalzen'; - opvallende televisiefragmenten in 'De tv draait door'; - een bekende Nederlander toont televisiefragmenten uit het verleden in 'Man op de maan - Onvergetelijke televisie'; - optreden en een kort gesprek met een zanger of musicus; - een actuele cartoon van 'Fokke & Sukke'; - tot slot een actueel, satirisch kort filmpje van 'Lucky tv' van Sander van de Pavert met gemanipuleerde archieffragmenten. Presentatie: Matthijs van Nieuwkerk. Serie doordeweekse live praatprogramma's met nieuws uit politiek, maatschappij, cultuur, amusement en media in binnen- en buitenland. Elke aflevering levert een tafelheer of tafeldame een bijdrage aan het programma in de vorm van gesprekken en het stellen van vragen aan de gasten. In deze aflevering met als tafeldame schrijfster Alma Mathijsen:
Rights CCCP.tv ('De jakhalzen'); RGvT ('Fokke & Sukke')
Source CLARIN
Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Overige programma's
Subject spotprenten
Title DE WERELD DRAAIT DOOR
Contributor Wagenaar, Michiel
Creator Bosch Film (producent)
Description Marian Genet uit Amsterdam, Mohammed Manni uit Utrecht, Arantxa Polak uit Den Haag en Mitchel Samson uit Rotterdam worden gevolgd bij hun gezamenlijke ontdekkingstocht van bijzondere monumenten en plekken in hun steden. In deze reeks o.a. aandacht voor architectuur. Serie programma's waarin jongeren monumenten in Nederlandse steden ontdekken. In deze aflevering onderzoeken de jongeren welke elementen bij een goed plein horen met behulp van de pleintest, waarbij ze pleinen bezoeken in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.
Rights Voor informatie over het gebruik van archiefmateriaal kunt u contact opnemen met de Klantenservice van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: klantenservice@beeldengeluid.nl
Source CLARIN
Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Overige programma's
Subject architectuur
Title ONZE SCHATTEN
Contributor Lens, Eric-Jan (Erik)
Creator Hallensleben, Isolde (regie)
Description In iedere aflevering wordt een ander onderwerp behandeld door Erik en Raaf, een witte tamme raaf. Serie educatieve kinderprogramma's voor zes- tot zevenjarigen. Deze aflevering: Erik heeft zich netjes aangekleed. Hij krijgt bezoek van zijn oom uit Schotland. Die heeft een kilt aan met traditionele sokken eronder.
Rights Teleac/NOT
Source CLARIN
Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Overige programma's
Subject klederdrachten
Title HUISJE BOOMPJE BEESTJE
Contributor Burke, Solomon
Creator NCRV (producent)
Description Programma over zingeving en geloof. Met portretten van mensen in hun dagelijkse leven of werk en reportages rondom levensbeschouwelijke thema's. In deze eerste aflevering bijdragen van de Amerikaanse muzikant Solomon Burke (\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Love\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"), dakloze Evelien de Visser (\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Schoonheid van de straat\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\") en boer-filosoof Jan Huijgen (\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Passie & lef\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\").
Rights NCRV
Source CLARIN
Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Overige programma's
Subject religies
Title HET DERDE TESTAMENT
Contributor Hattum, Rob van
Creator VPRO (producent)
Description Zevende editie van de jaarlijkse nationale wetenschapsquiz voor kinderen waarin acht kinderen het tegen elkaar opnemen. De vragen zijn door de deelnemers bedacht en worden door henzelf gesteld, waarna de anderen de vraag moeten beantwoorden. De vragen worden gedemonstreerd of met een filmpje geïllustreerd. Presentatie: Mimoun Oaïssa. Assistenten: Nosh en Niki Ipenburg. De jury bestaat uit Rob van Hattum (VPRO) en Hein Meijers (NWO). Deskundige gasten geven uitleg bij experimenten. Deze aflevering: prof. dr. J.E.J. Duysens, hoogleraar geneeskundefaculteit Radboud Universiteit Nijmegen; voetballer Nigel de Jong; bioloog Dick Groenendijk; vingerafdrukkendeskundige Hans van den Nieuwendijk. Muzikale omlijsting: een kinderzangtrio begeleid door Roberto Haliffi en Midou Akhrif (slagwerk), Cayan Witmer (piano) en Clous van Mechelen (saxofoon). Aan het slot de bekendmaking van de winnaars onder de beste inzendingen door Hein Meijers, volgens de trekking onder de beste inzendingen door notaris Leo de Kooning uit Goedereede.
Rights Voor informatie over het gebruik van archiefmateriaal kunt u contact opnemen met de Klantenservice van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: klantenservice@beeldengeluid.nl
Source CLARIN
Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Overige programma's
Title DE NATIONALE WETENSCHAPSQUIZ JUNIOR 2004
Contributor Loor, Barbara de
Creator Blue Circle (producent)
Description Tien kinderen logeren elk weekend in De school van Prem, Kasteel Nijenrode in Breukelen, waar gastdocenten hen lesgeven in taal, rekenen en studievaardigheden. Ook worden er workshops gegeven en zijn er speciale gasten om de kinderen hun talenten te laten ontwikkelen en hun zelfvertrouwen te vergroten. Door de week bezoekt Radhakishun de gezinnen van de kinderen om te zien hoe het hen binnen het gezin vergaat en of de goede bedoelingen wel worden volgehouden. In de laatste aflevering zal blijken of de tien leerlingen een goed resultaat hebben behaald in de Citotoets. De tien deelnemers zijn: Lisa (12), die een leerachterstand van negen maanden heeft; Denzel (12), loopt vijftien maanden achter; Leya (12), vier maanden achterstand; Joep (11), vier maanden leerachterstand; Thaisha (12), loopt een jaar achter; Justin (12); Ezgi (11), loopt vijf maanden achter; Jorn (11), heeft een leerachterstand van zes maanden; Pleuni (11), loopt negen maanden achter; Joost (13), loopt voor rekenen negen maanden achter en voor taal vijftien maanden. Serie programma's waarin Prem Radhakishun basisschoolkinderen met een leerachterstand, a.g.v. een volgens hem falend onderwijssysteem, onder zijn hoede neemt en ze probeert klaar te stomen voor de Citotoets. Deze aflevering: na de discussies in de media rondom het programma komt minister Ronald Plasterk van Onderwijs zelf kijken hoe het de kinderen vergaat. Hij luncht samen met zijn vrouw met de kinderen en geeft antwoord op hun kritische vragen. Ook geeft de minister een scheikundeworkshop. Radhakishun wil van Plasterk weten waarom scholen niet worden verplicht om een vergoeding te geven aan ouders die veel geld kwijt zijn aan bijscholing van hun kinderen. Ondertussen komt de Citotoets steeds dichterbij. Daarom vraagt Radhakishun oud-schaatsster Barbara de Loor om te komen vertellen hoe het is om topprestaties te leveren. Op de bevroren gracht rondom Kasteel Nijenrode vertelt de schaatsster dat je nooit moet denken dat je iets niet kunt, want met hard werken en de juiste mentaliteit kom je er wel.
Rights Voor informatie over het gebruik van archiefmateriaal kunt u contact opnemen met de Klantenservice van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: klantenservice@beeldengeluid.nl
Source CLARIN
Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Overige programma's
Subject basisonderwijs
Title DE SCHOOL VAN PREM
Contributor Bakker, Sjoerd
Creator Dam, Marlies van (productie)
Description Centraal staat de kerstmusical 'De vervulde profetie' die rond Kerstmis 2006 werd opgevoerd in de Bethelkerk op Urk, welke musical nadien werd verfilmd. Alle zangers en acteurs zijn amateurs en inwoners van Urk. In elke aflevering staat een personage uit het verhaal centraal en wordt met een acteur/zanger het Kerstevangelie en het leven van het door hem/haar gespeelde personage besproken. De gesprekken worden geïllustreerd met fragmenten uit de musicalverfilming. Presentatie: dominee Arie van der Veer. Serie dagelijkse programma's waarin mensen in de periode tussen kerst en oud & nieuw terugblikken op het afgelopen jaar en vooruitkijken naar het komende jaar. Deze eerste aflevering gesprekken over Urk en de musical(verfilming) met initiatiefnemer Sjoerd Bakker en Marie Anne de Boer, die in Urk opgroeide in een gezin met acht kinderen, in een woonwinkel werkt en Elisabeth, vrouw van Zacharias en moeder van Johannes, speelt in de musical.
Rights EO
Source CLARIN
Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Overige programma's
Subject acteurs
Title GOUD, WIEROOK & MIRRE
Contributor Bekhoven, Lia van
Creator VARA (producent)
Description Acht vrouwen vormen het panel waarvan vijf steeds wisselende panelleden de wekelijkse presentatie verzorgen, live vanuit Studio Plantage in Amsterdam. Met het regelmatig terugkerende onderdeel 'Ben ik in beeld' met korte televisiefragmenten over onderwerpen die betrekking hebben op vrouwen. Praatprogramma met discussies en interviews met gasten over de actualiteit, met name vanuit vrouwelijk perspectief bezien. In deze aflevering, gepresenteerd door Hanneke Groenteman, Fidan Ekiz, Soundos el Ahmadi, Carrie en Heleen Mees: - Europese verkiezingen: wie heeft waarop gestemd en waarom en wat vindt men van de uitslag; - de vraag of Susan Boyle, deelneemster aan de Britse talentenjacht 'Britain's got talent', beschermd had moeten worden door de programmamakers, nu blijkt dat ze is ingestort. Kruisgesprek hierover met correspondent Lia van Bekhoven vanuit Londen; - het thema van de maand van het spannende boek is 'wraak'. Aandacht voor de vraag wie van de vrouwen zich weleens heeft gewroken; - het navigatiesysteem TomTom komt met een nieuwe uitvoering speciaal gericht op vrouwen, waarbij de content en het uiterlijk is aangepast. Aandacht voor de vraag of het waar is dat vrouwen geen kaart kunnen lezen of dat dat seksistische onzin is.
Rights VARA
Source CLARIN
Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Overige programma's
Subject vrouwen
Title VROUW & PAARD
Contributor Kimpen, Geert
Creator Overdijk, Ida (eindredactie)
Description Presentatie: Annemiek Schrijver. Vast onderdeel: een 'heilige tekst' die door de gast is meegenomen. Serie praatprogramma's waarin een gast praat over zijn of haar beleving van religie. Deze aflevering is Geert Kimpen (1965) te gast. Kimpen volgde de regieopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij schrijft sinds 1993 in Vlaanderen en Nederland voor toneel, cabaret en televisie en daarnaast ook columns en verhalen. 'De Kabbalist' is Kimpens eerste roman en is inmiddels aan verscheidene Europese landen verkocht. In zijn laatste boek 'Stap voor stap van wens naar werkelijkheid' vertelt Kimpen hoe hij via de Kabbala de tien wetten van creatie ontdekte waarmee wensen in tien stappen kunnen worden omgezet in werkelijkheid. Kimpen opende de 'Maand van de spiritualiteit' met een lezing.
Rights IKON
Source CLARIN
Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Overige programma's
Subject levensbeschouwingen
Title HET VERMOEDEN